
Hogeschool Zuyd
Maastricht is niet alleen een podium voor 20 videowerken uit evenveel verschillende steden over de wereld. De openbare ruimte van de stad is zelf ook een onderwerp in de tentoonstelling. 2e jaars studenten Fine Arts van het Maastricht Institute of Arts (MIA) zijn gevraagd om te reflecteren op het thema van de tentoonstelling Street View. Zij tonen met hun videowerk hun eigen perceptie op alle mogelijke interpretaties van de openbare ruimte.
Hiermee krijgt de stad een nieuw beeld van zichzelf gepresenteerd. Een leerzaam beeld van hoe jonge studenten kijken naar de openbare ruimte in 2021 en de wijze waarop zij deze plek betekenis geven. Dit educatieve deel geeft een actuele impressie van de bijzondere levensfase van kunstacademiestudenten in deze vervreemdende tijd. De insteek van de workshop is, naast het gestelde thema, ook de vraag hoe de werken zich verhouden tot het oog van het bredere publiek.
Geselecteerd zijn: Disrupting Public Space van Kiki en Demi, StreetView van Christina Berg, 1,2,3,4,5 van Jaane Kentrop, Anxiety speaking van Anne van de Steeg en Disturbed by nature van Ruben Wit.
De videowerken van de tweedejaars hebben het onderwerp breed opgepakt. U ziet in een loop van 5 langere en korte videowerken een gevecht met de wind, een sumoworstelpak en een intern gevecht tussen wie iemand is en hoe die persoon is voor de buitenwereld. Ook toont een video hoe stadsgeluiden conflicteren met de stille natuur en een video hoe een interventie op straat een plein van betekenis kan veranderen.