Skip to main content

EXCHANGE

Viewmaster Projects Presents: EXCHANGE

Tien videowerken in vijf steden, een samenwerkingsproject met: 

Van 6 december 2018 tot 6 januari 2019 /
iedere avond van 17.00 tot 23.00 uur

 

EXCHANGE is een videokunstproject in de openbare ruimte dat Viewmaster Projects met een ‘eenmalige impuls voor kunstinitiatieven’ van het Mondriaan Fonds heeft kunnen uitwerken.

Viewmaster Projects heeft samenwerking gezocht met vijf kunstinstituten in Nederland die zich richten op het presenteren van werk van jonge kunstenaars om gezamenlijk het project Exchange op te zetten. Vanuit de ramen van de eigen tentoonstellingslocatie worden twee videowerken in de openbare ruimte gepresenteerd. Soms twee ramen met elk een werk, soms twee werken vanuit één raam in een loop.

Programmamakers van de participerende instellingen is gevraagd een videowerk van een beginnende kunstenaar te selecteren. Gastcurator Mique Eggermont heeft hier – vanuit het netwerk van Viewmaster Projects – associatief een prikkelend een videowerk van een interessante jonge kunstenaar naast gezet. De ene keer als variant op een thema of genre, de andere keer als contrast en soms confronterend. Exchange toont een breed scala aan mogelijkheden die het medium video biedt. In Maastricht, de uitvalsbasis van Viewmaster Projects, presenteren LIMA en Viewmaster Projects twee videowerken uit de collectie nieuwe aanwinsten van LIMA.

Met veel dank aan: Nadine van den Bosch, Petra Cardinaal, Jacob en Bert, Wouter Huis, Laurent Malherbe, Daniela Petovitch, Gaby Wijers, Theus Zwakhals. Coen van der Gugten (AV&F), Maurice Sanders (Zuidprojecten), Studio Eikenhorst, Ruijters vastgoedmanagers en Boek & Offermans Makelaars.
Curator: Mique Eggermont
Concept: Viewmaster Projects / Bart van den Boom
Organisatie: Bart van den Boom & Mique Eggermont (en projectpartners)